Meny

13 jul 2024

Chac

Findus (fd Chac) har gått över regnbågsbron till slut drygt 18 år gammal. Han och Felix, fd Chess (som somnade in för två år sedan) kom hem till mig för 18 år och 7 månader sedan.  Findus har alltid varit den som varit mest framåt och nyfiknast. Först att hälsa på besök, oavsett ny eller gammal bekantskap. Först i lådor och alltid med när nåt skulle göras. Han låg på köksbänken och kollade husses köksrenovering, kollade så noga vad spisreparatören gjorde att vi fick lyfta bort honom så han inte skulle få en stöt.Favoritsysselsättning har dock varit att ligga i solen på balkongen eller vintertid på värmemattan på akvariet, husse bytte lysrörsarmatur mot ledlampor och värmen försvann så han fick en egen värmedyna. De går ju två timmar i taget och Findus lärde sig fort att säga till när värmen tog slut.
 Sista åren har han nog förbrukad fler än sina nio liv, artros i höfterna, utslitna bakben, som så många andra äldre katter njurproblem och ville inte äta specialmaten men det gick ändå, glaukom som gjorde att vi till slut fick operera bort ett öga är några exempel. Men nu ville inte kroppen längre så han fick somna in och förhoppningsvis träffa Felix på andra sidan bron.


Tack ni på Stockholms Katthem som fick mig att adoptera dessa två rödingar, de har förgyllt mitt och familjens liv i många år.


Matte Nina Malmberg

    Skriv en kommentar



Chac_minneslund Chac_minneslund 2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen