Meny

29 maj 2024

Blackis

Nu är det dryga 2 veckor som Buddy (fd Blackis) har varit hos oss. Akuthemmet sa att han inte lystrade till sitt namn så vi döpte om honom till Buddy, som den kompis han är. Vi vet inte mycket om Buddy. Han är 13 år och kommer från en ägare som fått djurförbud. Det är allt vi vet.

 

Buddy är vår femte katt från Katthemmet. Vi sökte en äldre herre till vår fina Cabrini, också 13 år, som blivit av med både sin kattkompis och sina hundar. Han gick omkring och ropade, men ingen kom. Och så hittade vi Buddy.

 

Cabrini, som vi har haft i över 10 år, är en mycket snäll katt. Han har aldrig lyft en tass mot vare sig människa, katt eller hund. Han är van att ha mat framme och äter när han vill. Han är inte överviktig. Och så har vi Buddy som är helt sjukt intresserad av mat, faktiskt mer än våra labradorer vi hade tidigare. De har därför var sin matplats och vi sätter upp en grind, för annars äter Buddy upp Cabrinis mat. Buddy är kraftigt överviktig men vi försöker att vara strikta och han har faktiskt gått ner ett hekto.

 

De har också var sin låda och var sin vattenskål men de verkar dela.

 

När Buddy varit hos oss en knapp vecka skulle jag göra rent hans låda. Helt utan förvarning hoppar han på mig och klöser mig så pass. Jag har haft katter i över 30 år så jag blev inte rädd men fundersam eftersom han inte varnade. Vi tror att jag lyckades trigga ett dåligt minne från hans tidigare liv.

 

Det tog ett par dagar, när vi övervägde att lämna tillbaka honom, men så en dag hade vi en ny katt. Mycket snällare med Cabrini. Buddy försöker tvätta honom men Cabrini är lite tveksam även om han tvättar tillbaka ibland. Buddy ligger i knät, man får klappa och pussa och han brummar och blinkar. Han är väldigt social och ligger gärna på en stol i köket om vi sitter där.

 

Han har dock enormt mycket energi. Vi försöker dränera energi med en ”plingvippa” och då är han som galen. Han springer och hoppar som en ungkatt. Han är mycket lugnare nu och inser att det är rätt skönt med en eftermiddagslur. Vi använder oss också av Feromon.

 

Vi var som sagt inne på att lämna tillbaka honom, inte bara attacken utan att han stressade Cabrini. Samtidigt blev vi väldigt snabbt fästa vid honom. Han lystrar på sitt namn efter bara två veckor och han är smart och lättlärd. Nu hoppas vi bara att herrarna ska bli bästisar och jag tror vi är på god väg.

 

Bifogar några foton. Cabrini tigré och Buddy svart.

 

Tack till alla som bidrar till att katterna får ett bättre liv, guldstjärna i boken!

 

Med vänliga hälsningar

Annika, Mats, Cabrini och Buddy

Stolta sponsorer av rum 502

    Skriv en kommentar



Cabrini-Blackis maj 24-2 Cabrini-Blackis maj 24-3 Cabrini-Blackis maj 24-4 Cabrini-Blackis maj 24

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen