Meny

Diamond

Har åkt hem1 årHonkatt

OBS! Adopteras tillsammans med Peppy.


DIAMOND är en bruntigré och vit honkatt född ca Maj 2023. Hon kom till Katthemmet tillsammans med Peppy från en liten koloni på Dalaro.


Fd akutmatte berättar

I början när katterna kom till oss var de väldigt rädda och litade inte alls på oss människor. Första dagarna satt de i en garderob och väntade. Sakta men säkert tog nyfikenheten över och båda katterna vågade sig ut. Diamond främst för att leka och Peppy för att äta. På den tid katterna har varit hos oss har de utvecklats enormt mycket. Båda är nu väldigt sociala och vill gärna vara med oss överallt. På badrummet, när man ska duscha eller gå på toa, vid matbordet, när man lagar mat och såklart även i sängen. Diamond är nu en självsäker och mysig tjej som vet vad hon vill. Hon hoppar gärna upp i knäet för lite gos, både när hon själv kommer på att hon vill ha klapp men också om man lockar eller lyfter upp henne. Diamond kan nafsa till lite och slå med tassen när det blir för mycket så det får man vara beredd på. På sista tiden har hon inte använt klorna så det är en lätt dask man kan få om man inte är uppmärksam på hennes signaler. Det känns dock som ett beteende som kommer mer och mer sällan.  

Katterna förstår vad "mat" och "godis" betyder så det är ett bra sätt att få dem att komma rusande. Båda tycker om att äta godsaker direkt ur handen och av någon anledning ställer de sig då på bakbenen. Peppy är riktigt duktig på att balansera medan Diamond tar gärna lite stöd mot handen som håller i godisbiten. 


Peppy och Diamond vill komma till ett hem utan småbarn. .


Kompisarna flyttade till sitt nya hem 2024-02-18. 


Diamond (6)_red1 Diamond (7)_red

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen